Print Page   |   Sign In   |   Register
Gender Lens Impact Measurement and Management Workshop
View Registrations Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

The Aspen Network of Development Entrepreneurs (ANDE) in partnership with Value for Women cordially invite you to a workshop.

10/30/2018
When: Tuesday, 30th October 2018
8:00 AM - 12:00 PM
Where: Piato Restaurant- Kampala
Lumumba Ave, Kampala, Uganda
Kampala
Uganda
Presenter: Luis Marquez - Gender and SME Expert- Value For Women
Contact: Khatuchi Khasandi


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

EGender-Lens Impact Measurement and Management Workshop in Uganda

This practical workshop will convene small and growing businesses (SGBs), investors, and intermediaries that support them to explore ways in which they could integrate a gender lens into their existing impact measurement and management efforts. We will seek to help participants think through how their work can redress gender inequalities and help their businesses. Additionally, we will highlight some new tools that can help social enterprises and SGBs to measure gender gaps in productivity and women’s economic empowerment.

 

Key Questions:

1.     What is gender lens impact measurement?

2.     Why is measuring impact with a gender lens important?

3.     How can companies integrate a gender lens into their impact measurement and management efforts?

_________________________________________________________________________________________________

Final Agenda

 

Time

Duration

Session

08:00 - 08:30 AM

30 min

Networking and Coffee

(possibly have a couple of poll questions on the screen)

08:30 - 9:00 AM

30 min

Opening session: Expectations and Introductions

9:00 - 9:30 AM

30 min

Refresh of the basics: Gender 101, Gender-lens Investing

9:30 - 9:45 AM

15 min

Why invest with a gender-lens? Business and Development case

9:45 - 10:30 AM

15 min

Managing gender metrics: From sex-disaggregated data monitoring to closing gender gaps

10:30-11:00 AM

30 min

Case Studies

11:00-11:45 AM

45 min

Exercises

11:45-12:00 PM

15 min

Close, Questions and feedback

 12:00 PM    Lunch